Voordeel shop voor PV-Batterij of PV-Accu, wij leveren en installeren
ene aanvragen

 Vraag hier je informatie aan voor je PV-Accu of PV-Batterij

PV - Batterij


Ontdek de kracht van een PV-batterij in combinatie met zonnepanelen - een absolute must-have vandaag! Waarom? Omdat je aanzienlijk kunt besparen op je energierekening. Ondanks de initiële investering betaalt deze zich snel terug.


Benieuwd naar de prijs van thuisbatterijen en mogelijke premies voor 2023? Lees dan snel verder!
Stel al je vragen onderaan deze pagina en ontvang direct een offerte. Momenteel liggen de prijzen voor thuisbatterijen gemiddeld rond de €3.500, afhankelijk van de opslagcapaciteit.


De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren, waarbij de opslagcapaciteit de belangrijkste rol speelt. Hoe groter de opslagcapaciteit, hoe hoger de prijs. Ook het merk kan invloed hebben op de kosten. Zo kost een Tesla thuisbatterij gemiddeld rond de €10.000 en een LG thuisbatterij €7.000.


Bovendien is een speciale omvormer vereist voor de thuisbatterij, die de elektriciteit naar de batterij kan leiden en/of naar de woning voor gebruik. Als je al zonnepanelen hebt, is jouw huidige omvormer meestal niet geschikt voor dit doel. Overweeg in dat geval een omvormer die alle functies combineert. Sommige systemen bieden een geïntegreerde oplossing met zowel een omvormer als een thuisbatterij in één systeem verkrijgbaar.


Dit maakt het nog efficiënter en gebruiksvriendelijker.
Wacht niet langer! Maak gebruik van de voordelen van een PV-batterij en zonnepanelen, en bespaar op je energiekosten terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst!

Vraag nu jouw offerte aan en laat ons je helpen om het meeste uit deze technologische vooruitgang te halen.


Aankoop thuisbatterij: waarop letten?


Overweeg je om een PV-batterij te kopen? Geweldig! Hieronder vind je essentiële informatie om de beste en meest kostenefficiënte thuisbatterij voor jouw woning te vinden:


Zonnepanelen:
Een thuisbatterij is het meest geschikt als jouw woning al zonnepanelen heeft. Als je nog geen zonnepanelen hebt, is het gebruik van een thuisbatterij om stroom af te nemen niet goedkoper dan rechtstreeks van het elektriciteitsnet.


Voldoende ruimte:
Houd er rekening mee dat een thuisbatterij aanzienlijke ruimte inneemt, vergelijkbaar met het formaat van een kleine koffer. Plaats de thuisbatterij bij voorkeur in een koele ruimte, zoals de garage. Sommige thuisbatterijen kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst.


Houd ook rekening met het gewicht van de thuisbatterij, dat vaak meer dan 100 kilo is, als je overweegt om deze aan de muur te hangen.
Een omvormer is een automatisch systeem dat het stroomverkeer tussen je zonnepanelen, het elektriciteitsnet en de thuisbatterij regelt. Bij de installatie van zonnepanelen wordt doorgaans een omvormer meegeleverd. Voor een thuisbatterij moet je een extra omvormer aanschaffen om de thuisbatterij te kunnen opladen en ontladen. 


Digitale meter:
Zorg ervoor dat je een digitale meter hebt die het stroomverbruik en de opbrengst meet.

Specificaties thuisbatterij:

De beste thuisbatterij beschikt over voldoende opslagcapaciteit (idealiter rond de 5 tot 10kWh), een goede ontlaadkracht en Depth of Discharge (ontladingsdiepte). Met deze belangrijke aspecten in gedachten, ben je klaar om de perfecte thuisbatterij te vinden die bij jouw behoeften past. Neem de tijd om de juiste keuze te maken en geniet van de voordelen van duurzame energieopslag voor je woning!


Voordelen


De voordelen zijn overduidelijk, maar hoeveel betaal je voor zo’n thuisaccu? 

Gemiddeld mag je rekenen op een thuisbatterij prijs van 4.000 à 10.000 euro, excl. btw en incl. plaatsing. Die kostprijs hangt o.a. af van de kwaliteit en het merk, maar ook van de capaciteit. Een overzicht van de thuisbatterij prijs per kWh:

Capaciteit van de thuisbatterij

Gemiddelde thuisbatterij prijs
(excl. btw, incl. omvormer & plaatsing)
Thuisbatterij van 3 kWh € 4.000
Thuisbatterij van 8 kWh € 5.000 à 8.000
Thuisbatterij van 14 kWh € 10.000

LET OP: de kosten voor een thuisbatterij kunnen verschillen volgens jouw situatie. Laat je de thuisaccu samen met zonnepanelen plaatsen? Dan zullen de installatiekosten bv. lager liggen dan wanneer je de batterij apart laat plaatsen. 


Wil je vlot plaatsingskosten, maar ook thuisbatterij prijzen (per merk, capaciteit, …) en adviezen van installateurs vergelijken? Vraag gratis voorstellen aan bij meerdere erkende installateurs.

2023 nieuws
Hoe evolueert de thuisbatterij prijs verder in 2023?
Een thuisbatterij biedt, zeker i.c.m. zonnepanelen, heel wat voordelen. Verwacht wordt dat thuisbatterijen in de toekomst steeds vaker geplaatst zullen worden. Steeds meer technologiebedrijven zetten daarom in op de ontwikkeling ervan. Door deze toenemende concurrentie daalt de prijs van thuisbatterijen verder en wordt de kwaliteit steeds beter.
Toch is de aankoop van een thuisbatterij ook nu al interessant. Zeker als je kijkt naar de piekende energieprijzen. Een thuisbatterij voor je zonnepanelen is dé manier om je zelfconsumptie te verhogen en je energiefactuur terug te dringen. Het is een slimme investering die je op termijn sowieso terugverdient. Benieuwd naar een offerte op maat van jouw situatie? Vergelijk gratis en vrijblijvend voorstellen via de offerteservice. voor een aantrekkelijk bod!

E-mailen
Bellen
Map
Info